Hoe kan ik Miyuki sieraden onderhouden?

Home / Kennisbank / Hoe kan ik Miyuki sieraden onderhouden?

Hoe kan ik Miyuki sieraden onderhouden? Een veelgestelde vraag via de mail en Facebook Messenger. Wil je lang genieten van je Miyuki sieraden? Lees dan de tips hieronder om je armbanden, ringen en andere Miyuki sieraden een lang en happy leven te geven.

Sieraden onderhouden doe je zo:

  1. Houd de sieraden droog; ga er niet mee onder de douche, de afwas doen, schoonmaken, zwemmen en dergelijke. De kleuren van de kralen kunnen door het water gaan uitlopen en vervagen.
    1. Toch nat? Als je sieraden toch nat zijn geworden, dep deze dan voorzichtig droog met een handdoek of keukenpapier.
  2. Laat de sieraden niet rondslingeren op een nachtkastje, in een laatje en dergelijke. Berg ze netjes op in het bijgeleverde zakje om ze netjes en mooi te houden. Meerdere sieraden in 1 zakje? Maak dan de uiteindjes aan elkaar om verknoping te voorkomen.
  3. Ga niet met de sieraden sporten om te voorkomen dat je ergens achter blijft haken en de sieraden kapot trekt.
  4. Leg de sieraden niet in de zon om verkleuring te voorkomen.
  5. Leg geen zware materialen op de armbanden omdat de kralen dan breken. De kralen zijn gemaakt van glas en kunnen door druk barsten en zelfs helemaal losbreken van de armband.
  6. Maak de sieraden regelmatig schoon door er met een doek voorzichtig overheen te wrijven. Door de wrijving poets je de kralen weer op en worden ze schoon.
  7. Reinig NOOIT de sieraden met zilverpoets/zilverbad omdat de kralen hier niet voor bedoeld zijn. De kans dat de kralen of gespen/slotjes/kettingen verkleuren is 100%. Niet doen!
  8. Heb je veel last dat sieraden afgeven (groenige kleur op je huid), ga dan eerst met een laagje blanke nagellak over de slotjes en ketting om deze verkleurig te voorkomen. Dit zit niet standaard op de sieraden omdat niet iedereen hier snel last van heeft.