Welke verschillende weef technieken gebruik je?

Home / Knowledge Center / Welke verschillende weef technieken gebruik je?

De sieraden bij By Adinda worden gemaakt met verschillende weef technieken. Zo gebruik ik de Square, Peyote, PWAT en Brick Stitch. Benieuwd wat deze technieken inhouden? Lees dan snel verder.

Weef technieken en patronen

De sieraden worden gemaakt via een patroon. Deze patronen koop ik in of download ik via internet. Op Pinterest zijn veel patronen te vinden. Er zijn verschillende weef technieken van toepassing bij het uitwerken van een patroon. De platte armbanden hebben twee technieken genaamd Square Stitch en Peyote Stitch. Dit zijn de twee meest gangbare technieken voor het maken van platte armbanden.

Platte armbanden

Voor platte armbanden maak ik gebruik van de Square Stitch en de Peyote stitch. Het verschil is dat de Square Stitch recht is. De Peyote Stitch gaat op en neer. De Square Stitch maak ik voornamelijk op een weefraam. Hier span ik een aantal rijen draad op waartussen de kralen worden geweven. Deze techniek gaat vrij snel voor kleine armbanden. Hoe breder de armband, hoe langer het duurt voordat deze klaar is. De Peyote Stitch maak ik geheel met de hand zonder weefraam. De Peyote Stitch gaat op en neer en duurt een stuk langer om te maken. Dit omdat het per kraal gaat en niet in rijen zoals bij een Square Stitch.

Ronde armbanden

Ronde armbanden maak ik voornamelijk met een Peyote With A Twist steek. Deze techniek, ook wel afgekort als PWAT, lijkt op een Crochet al is deze een stuk eenvoudiger. Het is een platte Peyote die uiteindelijk door middel van twee uiteindes aan elkaar wordt gemaakt. Hierdoor gaat de armband rond draaien en krijg je een mooie spiraal. Onderstaande afbeelding is een armband gemaakt met PWAT.

Peyote With A Twist - Pink White - By Adinda

Overige technieken

Naast bovenstaande technieken, gebruik ik er nog een paar. Deze zijn alleen minder van toepassing op armbanden. Voor ringen maak ik gebruik van de Peyote Stitch maar ook van de Brick Stitch. De Brick Stitch is een Peyote maar dan gedraaid. De kralen komen als een muur op elkaar te liggen. Armbanden die ik maak in Brick Stitch zijn voornamelijk kleine charm/bedel armbandjes zoals onderstaand.

Vraag je een armband aan met een bepaald patroon? Kijk dan wat voor soort techniek het is. Niet zeker? Vraag het via Facebook of Instagram.