Wat zijn Miyuki Delica sieraden

Home / Knowledge Center / Wat zijn Miyuki Delica sieraden

De meeste van mijn sieraden is gemaakt met Miyuki Delica. Maar wat zijn Miyuki Delica sieraden precies? Hieronder leg ik je uit wat Miyuki Delica is, welke kralen is nog meer gebruik voor mijn sieraden en hoe je het verschil ziet.

Miyuki Delica sieraden

De meeste van mijn sieraden, ongeveer 90%, is gemaakt met Miyuki Delica kralen. Miyuki is een kraalsoort uit Japan en wordt gebruikt voor het maken van sieraden. Delica staat voor het soort kraal uit de Miyuki serie. Delica kralen zijn gelijk in formaat en allemaal rond. De kralen maken daardoor in een sieraad een perfecte lijn en/of rij met gelijkenis. Welke kleur je ook kiest, alle kralen zijn gelijk.

By Adinda - Blog - Manchet armbanden

Miyuki Rocaille sieraden

Sieraden gemaakt met Miyuki Rocailles zijn voornamelijk sieraden die in het rond geweven worden. De kralen zijn rond / ovaal en niet allemaal precies even dik. Deze kralen gebruik ik vooral bij het maken van Peyote With a Twist en bij Crochet Bracelets. De kralen zijn door hun ongelijkenissen gemakkelijk te verwerken in ronde patronen en vallen daardoor beter op elkaar dan Delica’s. De Delica kraal gaat na een tijdje ‘uit’ staan door de druk en Rocailes buigen netjes mee in de rijg- / weefrichting.

Peyote With A Twist - Pink White - By Adinda

De meeste kleuren die verkrijgbaar zijn als Delica, zijn ook verkrijgbaar als een Rocaille. Wil je meerdere armbanden maar met verschillende weeftechnieken? Dat kan en laat het mij ook gerust weten!